Prevenirea si tratarea basicilor cu sange

Basicile cu sange sunt cauzate in principal de o trauma a pielii, cum ar fi ciupitul puternic. De regula, astfel de basici nu impun probleme majore si se vor vindeca in cele din urma de la sine. Exista, insa, si remedii naturale simple si eficiente pe care le puteti folosi pentru a reduce la minimum disconfortul si pentru a preveni infectia.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti atunci cand tratati o basica cu sange este sa aplicati gheata. Temperatura rece va face sangele sa circule mai incet, ceea ce va reduce umflarea si va opri sangerarea interna. Puneti cuburi de gheata intr-o punga de plastic si punga intr-un prosop mic. Aplicati peste basica pentru aproximativ 10 minute. Se indeparteaza gheata pentru ceva timp si apoi se aplica din nou. Se repeta de cateva ori.

Castravetii contin dioxid de siliciu, un mineral care intareste tesuturile conjunctive ale pielii. Atunci cand pe basicile cu sange se aplica felii de castravete, inflamatia se va diminua. Asadar, taiati un castravete rece in felii groase si puneti o felie peste basica cu sange pentru aproximativ 10 minute. Repetati procedeul de mai multe ori pe zi, timp de cateva zile, pana cand basica dispare. De asemenea, puteti sa consumati un pahar de suc de castravete proaspat in fiecare zi.

Aloe vera are proprietati antiinflamatorii, care pot fi utile in tratarea basicilor cu sange. Acesta va avea, de asemenea, un efect de racire si de atenuare a durerii. Aplicati gel de aloe vera zilnic, pe zona afectata. In cazul in care nu aveti gel de aloe vera, puteti folosi suc de aloe vera pe care il puteti gasi cu usurinta pe piata. Puteti amesteca, de asemenea, gel de aloe vera si ulei cu vitamina E in cantitati egale. Aplicati amestecul pe basica si lasati sa se usuce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*